SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey

A-laget inför säsongen 2023/24

Solna Hockeys A-lag är inför säsongen 2023/24 återigen kvalificerat sig för spel i division 3 Östra. A-lagets målsättning denna säsong är att utmana om en plats till Alltrean och fortsatta etablera klubben på division 3 nivå.

 

A-laget har sitt eget omklädningsrum med plats för 26 spelare som färdigställdes inför säsongen 2020/21 utrustat med egen bastu.


Är du intresserad av att spela med oss i division 3 är du varmt välkommen att ta kontakt med Sportchef Raine Virtanen på telefon 073- 360 03 35.

4 matcher, 4 förluster
2023-11-09 13:33

Referaten har den senaste tiden lyst med sin frånvaro och anledningen till det är att det inte funnits särskilt mycket positivt att skriva kring A-laget och deras spel för närvarande. "En bild säger mer än 1000 ord" sägs det ju så en bild på tabellen får sköta talandet.

 

De senaste 4 matcherna har slutat med 4 förluster och endast i en av matcherna (den mot Älta) har någon form av nivå uppnåtts. Resultaten nedan (Solnas mål står först):

4-6, 3-5, 5-8 samt 2-5. Bedrövligt spel, dålig inställning och dåligt tempo får beskriva matcherna.

 

Bara att ställa in sig på spel i fortsättningstrean då det är 6 poäng upp till topp-4 och 4 matcher kvar. Hoppas att någon form av grundspel kan hittas under dessa matcher.

 

Nästa hemmamatch spelas 18/11 18:30.

 

Dubbelreferat
2023-10-25 15:24

Sent referat pga IT-strul men så kan det vara... Under helgen som passerades spelade Solna 2 matcher med samma resultatrad men med olika utfall, 4-3 och 4-3.

 

Vi börjar sammanfattningen i fredags kväll då Solnas iskrigare drog söderut mot Stortorpshallen och match mot Trångsunds IF med matchstart 20:00. Hörde vi drömtid? Det bjöds heller inte på någon isvärmning, inte hälften av laget emot, men detta visade sig också i matchens inledning att det kanske varit nödvändigt. Trångsund fullkomligen FORSADE fram och bet sig fast i ca 1:30 i offensiv zon innan Solna fick ut pucken. Emil Andersson såg sig desperat om efter en syrgastub på bänken då hans första byten vanligtvis snittar på 15-20 sekunder. Solna är fortsatt tillbakapressade under kommande minut men rider ut stormen och gör sedan 0-1 på sitt första skott i matchen genom David Millner. Trångsund fortsätter att trycka på men Emil Gustafsschöld i kassen spelar bra och trots flera farliga kontringslägen går Solna till periodpaus med ledning, skotten 14-12.

 

Snack om att fortsätta kriga på och ta sig ur zon enklare samt gott mod inför andra perioden. Det börjar också bra då "Palmen" redan efter 10 sekunder gör 0-2 på en svag kopia av Kucherovs "No-move" skott, men mål trots allt. Därefter gasar Trångsund plattan i mattan och det tar bara 50 sekunder innan de reducerat till 1-2. Trots att så kort tid gått sedan periodpausen framstår det ändå som om att alla i Solna hade teflonminne för dagen och helt glömt bort vad som sades under denna paus. Solna kommer knappt ur egen zon och 2-2 kommer som ett brev på posten (halvsent men ändå väntat) 10:05 in i perioden. Här repar dock Solna lite kraft och gör också 2-3 bara dryga minuten senare då Alexander Öberg snyggt styr in ett skott från blå från "Dempa". Trångsund skjuter 23 skott, Solna 11 men perioden slutar trots detta 2-2.

 

I periodpaus får Solna höra vad coacher och publik tycker om insatsen och beslutet tas att gå ner på 2 femmor, trots match 18:30 dagen efter. Här kan man ju fråga sig om coacherna tror sig sett något som ingen annan gjort, nämligen att spelarna skött försäsongsträningen. Solna kommer ut i tredje och är FRUKTANSVÄRT uddlösa framåt. Eller vad sägs om 5 skott på mål i hela perioden? Trångsund gör välförtjänt både 3-3 och 4-3 och Solna har en chans på hela perioden, nämligen en 2-1 situation som tyvärr inte resulterar i något alls. Välförtjänt förlust och enda spelaren med Godkänt är Emil i kassen som motar 49/53 skott.

 

Solnas mål

0-1 Mål: D. Millner , Ass: J. Karlsson, J. Palmqvist

0-2 Mål:  J. Palmqvist

2-3 Mål: A. Öberg, Ass: D. Allingmon, R. Weine

 

Drygt 21 timmar senare var det så dags igen för Solnas A-lag att mönstra lag för spel igen, denna gång mot Farsta. Matchen spelades i för dagen provisoriska hemmaplan Hall 3 på Ulriksdals IP då Solnas istidsansvarige missat att boka upp hemmaborgen som är Hall 2. Ett avhopp sedan gårdagen, vilket får ses som strongt med tanke på vilken fragil trupp detta egentligen är, och 16+2 i laguppstälningen. "Abbe" i mål.

 

Solna kommer ända ut helt okej och får 4 raka PP innan målet till slut kommer. Tim Sotterman styr "snyggt" in 1-0 med höften sedan Aki skjutit från blå. Farsta är dock långt ifrån ofarliga och efter 2 utvisningar, som båda får ses som onödiga, går Solna bort sig i box och Farsta gör 1-1. Farsta känns som det bättre laget sett till farliga chanser trots 10 PIMs och Solna spelar inte särskilt bra. 1-1 i paus, skotten 11-11.

 

Detta får Solna höra i paus och laget är överens om att det ska krigas på och spelas enkelt. Kort sagt kan man väl säga att Solna gör raka motsatsen. Det kladdas i egen zon, tappas puckar på egen blå, röd linje och offensiv blå. Försök till att dribbla när pucken ska djupt, passningar i blindo och kontringslägen galore till Farsta. Efter 4:26 kommer 1-2 till Farsta då en "krock" (domarens ord, inte våra) skett på offensiv blå då en icke-tacklingsbar Aki blir just tacklad. Solnas spelare stannar upp och tror spelet skall blåsas av, Farsta spelar på, kommer i ett 3-2/4-2 läge och målet är ett faktum. Solna fortsätter därefter spela dåligt och likadant tills chansen till kvittering kommer i PP. Denna chans nyttjar Solna och Ville kan mycket snyggt sätta 2-2 i öppen kasse efter en bra framspelning av Edwin Lindström. Detta är dock den enda ljusglimten i perioden då spelet är fortsatt svagt (snällt sagt) och Farsta kan rättvist gör 2-3 i PP efter 15:01. Periodsiffror 1-2, skotten 9-16.

 

I paus är coacherna sakliga men tydliga kring vad de önskar innan "Dempa" får ordet och topplocket går. Alla och hans mamma får en slev kring nuvarande spel och nivå samt att samtliga måste upp. Tysta instämmande nickar och ett par mumlande "ja.." och dags för period 3. Om det var utskällningen eller coachernas kloka ord som tog skruv låter vi vara osagt men Solna kommer ut och spelar efter omständigheterna bra. 3-3 kommer i PP efter ett snyggt slagskott från "Dahla", tid 11:30. Därefter utbyts det lite chanser innan Emil Andersson bestämmer sig för att ta fart. Likt en snigel som rör sig i slowmotion transporteras pucken från egen zon, genom mittzon, in i offensiv zon, en tackling undviks och pucken skickas snett-inått-bakåt. Där dyker "Palmen" upp, siktar på krysset och sätter pucken längs isen, stolpe-in. 4-3 Solna. Farsta trycker på igen och får en gratischans att kvittera då Alex Härling bidrar till böteskassan genom att dela ut en tackling efter avblåsning. Solna rider dock ut PP:t, dödar av den sista minuten och kammar hem de 3 poängen.

 

Matchens spelare i Solna, blir för sitt arbete i det tysta Robin Weine och grabbarna laddar på inför match på fredag den 27/10 borta mot Mälarö Hockey. I en haltande tabell ligger Solna på en 5e plats med 7 inspelade poäng på 4 matcher.

 

Solnas mål

1-0 Mål: T. Sotterman , Ass: A. Virtanen, E. Lindström

2-2 Mål: V. Virtanen, Ass: E. Lindström, J. Idehed

3-3 Mål: R. Dahlqvist, Ass: J. Palmqvist, J. Karlsson

4-3 Mål: J. Palmqvist, Ass: E. Andersson, R. Dahlqvist

 

Dubbel spelarpresentation
2023-10-20 12:44

Säsongen har börjat, 2 matcher spelats och det har varit ganska så tyst med spelarpresentationer. Fram tills nu. Idag är det nämligen dags att presentera 2 av säsongens nyförvärv lite närmare för Solna-publiken. 

 

Först ut är David Millner, som i sann Solna-anda gör comeback efter en säsongs uppehåll från hockeyn. Uppehållen brukar dock ha varit längre än så för de som kommer till klubben så detta får väl endast ses som en kortare paus. De föregående säsongerna då David spelade blev det inte särskilt många matcher (3 på 2 säsonger, en av dessa coronasäsongen 20/21) men året innan det då östes det in poäng i brittiska NIHL1 där det blev 49 pinnar (16+33) på 23 matcher. Vi högg David inför gårdagens träning för att ställa några kortare frågor:

 

- Vem är då David Millner?

"Fråga Chat GPT om du vill veta mer."

 

- Varför blir det spel i Solna kommande säsong?

"Ingen annan förening hade visat intresse eller ville ha mig samt att jag hört mycket om laget."

 

- Vad kan då publiken förvänta sig i vinter?

"Ja du... många hemjobb och sköna flippmackor."

 

Hemjobb är ju få förunnat i detta lag så det ser vi sannerligen fram emot. Om David därtill kan bidra med lite poäng (2 assist i sin första och hittills enda match) så kommer både publiken och laget vara mycket nöjda med detta nyförvärv.

 

Härnäst kan vi presentera  Jens "JK" Karlsson som förra säsongen spelade med Brödernas Hockey, också i div 3, där det blev 13 poäng (8 mål, 5 assist) på 6 matcher, strösslat med 6 PIMs. "JK", som gjort flera säsonger i div 3, får klassas som något av en poängspelare på denna nivå då han på 41 matcher gjort 64 poäng (32+32). Vi högg även tag i "JK" inför gårdagens träning för att även här få en inblick till vem, varför och vad:

 

- Vem är då Jens Karlsson?

"Inga kommentarer, fråga David"

 

- Varför blir det spel i Solna kommande säsong?

"Återigen, fråga David. Därtill så har jag fått höra att man skulle ha roligt så vi får väl se om laget lever upp till den hypen."

 

- Vad kan då publiken förvänta sig i vinter?

"Det utlovas många fina mål och snygga assist."

 

Stora ord och bågen är ordentligt spänd med det uttalandet så ska bli spännande att se om "JK" kan leva upp till det som utlovas. Hittills i år har det blivit 3 poäng (1+2) på de 2 matcher som spelats.

 

Vad Sportchef Virtanen då tycker?

Ett karakteristiskt leende spreds över ansiktet när frågan kommer på tal och besvaras med: "Jag är mycket nöjd med att dessa 2 värvningar och har inte mer att tillägga att jag hoppas att de bidrar med mer än 3 mål som de gjorde i träningsmatchen mot Mälarö i fredagens match."

 

Precis så hoppas även redaktionen då matchen ikväll spelas borta mot Trångsund med den fantastiska starttiden 20:00 i Stortorpshallen. Matchen följs som alltid enklast på stats.swehockey (https://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Live/15111).

 

 

Referat: Solna SK - Nynäshamns IF HC
Hemmapremiär och premiärvinst
2023-10-17 17:08

I lördags så var det då dags, det som alla Solnaiter väntat på, nämligen hemmapremiär i borgen som är Ulriksdals Hall 2. För motståndet stod Nynäshamn som förra säsongen spelade i division 2 och som inlett säsongen med 2 förluster men där de med råge vunnit skottstatistiken i bägge matcherna. Alltså upplagt för en svettig match för "Abbe" som även idag vaktade målet. Solna mönstrade för dagen 16+2 vilket får ses som strongt.

 

Matchen inleds med halvchanser åt vardera håll men inget dunderläge. Nynäshamn drabbas av 2 utvisningar i rask takt efter 6:43 och 8:34 men Solnas PP kan beskrivas som uddlöst trots mycket puck i zon. Ledningsmålet ska dock komma för Solnas del efter 15:58 då "Dempa" gjort något så originellt som att dumpa pucken vid röd och tillsammans med Alex Öberg sätta press på back och vinna tillbaka puck i offenziv zon. Passning från Öberg den yngre till Öberg den äldre vidare till Ville, 1-0. Ville har gjort 4 mål sedan han började spela tillsammans med brödraparet och frågan alla ställer sig är: "Hur länge ska bröderna Öbergs ryggar hålla av att bära Ville så pass mycket som de gör?". Perioden slutar också 1-0 till Solna, skotten 16-15 (hörde vi Vilda Västern?).

 

Bra snack i periodpaus, inget traditionsenligt raseriutbrott från coach eller annan och snack om fortsatt fokus. Solna verkade ha lyssnat för efter 2:04 så DUNKAR (läs: föser) "Dempa" in en retur efter isen i öppet mål efter ett bra skott för Alex Öberg efter påpassligt förarbete av för säsongen nye Robin Weine. Ska tilläggas att "Dempa" nu, som back, gjort 4 mål på 4 matcher, dubbelt antal mål mot för hela förra säsongen (försäsong inräknat), hörde vi "stekhet?". Fokuset och "stekheten" höll sedan fram till ca 10:30 in i perioden då Solna i PP ställde till med ordentlig cirkus. Dålig passning av "Dempa" på point till "Palmen" i skottläge. "Palmen får ta emot på fel sida kroppen, håller sedan i pucken och slänger en chanspassning in i mitten som går hela vägen ut i mittzon. Kontringsläge uppstår där Nynäs-spelare är först på puck, 2-1 läge, passning över centrallinjen och mål med en man mindre på banan. De med Solna-vana på läktaren ställde sig nog fråga "är det nu 2:a-periods-tappet kommer?". Svaret på den frågan var kort och gott "Nej". Solna dödar av en onödig tripping-utvisning och får sedan ett guldläge med spel 5-3 i 25 sekunder. Behövs bara 16 sekunder innan Aki har satt dit 3-1 och sedan i spel 5-4 gör "Dahla" 4-1. Skotten 16-12.

 

I den tredje perioden trycker sedan Nynäs på för en reducering och "Abbe" i målet får jobba en del. Solna reder ut anstormningen och efter 10:31 kommer 5-1 av "Dahla". Solna spelar sedan, med Solna-mått mätt, en stabil resterande del av 3e perioden. Aki beslutar sig för att bidra till böteskassan genom att brottas lite med en Nynässpelare och matchen slutar 5-1 till Solna, Skotten i 3e 12-11, total 44-38.

 

Solnas mål

1-0 Mål: V.Virtanen , Ass: L. Öberg, A. Öberg

2-0 Mål: D. Allingmon, Ass: A. Öberg, R. Weine

3-1 Mål: A. Virtanen, Ass: R. Dahlqvist, J. Palmqvist

4-1 Mål: R. Dahlqvist, Ass: A. Virtanen, J. Karlsson

5-5 Mål: R. Dahlqvist, Ass: A. Virtanen, J. Palmqvist

 

Nästa helg är det match fredag och lördag då Solna möter Trångsund borta på fredagen den 20/10 och sedan tar emot Farsta hemma den 21/10. Väl mött i hallen då!

Referat: Gnesta IK - Solna SK
Seriepremiären avklarad
2023-10-07 15:02

Efter några veckors radiotystnad så är redaktionen tillbaka vid skrivbordet. Fredagskväll och dags för säsongspremiär i Hockeytrean Östra B för Solnas hockeykrigare. Bussen avgick från Ulriksdal vid 15:45 och Solna hade för dagen lyckats skramla ihop till 16+2. Trots den tidiga avfärden så fastnade Solna i köernas mamma vilket fick majoriteten av alla på bussen att undra om ingen i Stockholmsområdet faktiskt jobbar på fredagseftermiddagar? Detta ledde till att fördes till Gnesta tog drygt 1:45 så tankarna hann ju börja gå om att s.k "bussben" skulle infinna sig.

 

Solna glänste som vanligt på uppvärmningen med felpassningar, skott i plexi och allmänt rörigt uppträdande i anfallsövningarna. Trots detta goda tongångar i omklädningsrummet och snack om att "vara med från början". Vi kan väl säga att raka motsatsen var vad som utspelade sig. Gnesta tryckte gasen i botten och det bokstavligt talat haglade målchanser de första dryga 3 minuterna. Solna kan tacka Albert "Abbe" Hobohm i kassen för att det stod 0-0 och inte 3-0 till Gnesta efter 3 spelade minuter. Därefter stack Solna upp i ett (typ) första anfall och gjorde mål. Dennis "Dempa" Allingmon plockade upp en retur och föste distinkt in en isare med backhand och hux flux stod det 0-1 till Solna efter 3:26. Den glädjen fick stå sig i 1:23 innan Gnesta kvitterade till 1-1 då de återigen etablerat ett ordentligt tryck i Solnas zon. Därefter är det snudd på en tennismatch som utspelar sig. Solna gör 1-2 av Jens "JK" Karlsson på en MAGISK framspelning av Jesper Idehed efter 6:17. 1-3 kommer av bara farten efter 10:34 av nye Alexander Öberg, framspelad av bröderna Virtanen. Gnesta reducerar sedan till 2-3 efter 15:49. Innan perioden var till ändå så tänkte Alexzander Härling troligtvis "dumt att bryta gamla vanor" och plockar på sig en fruktansvärt onödig utvisning efter 18:36 för att på så sätt ta bort det PP-läge som annars skulle uppstått för Solna. Laget försökte ändå att se det positiva i situationen, böteskassan får ett fint tillskott. Skotten 13-8 till Gnesta i första.

 

Andra perioden börjar med en del chansbyten innan Gnesta gör både 3-3 och 4-3 då dryga 11 minuter är spelade. Därefter skruvades grinigheten upp och utvisningsbåset fick flertalet besökare som snabbt fick resa sig och lämna rinken helt och hållet. Joakim  "Palmen" Palmqvist valde att försvara Robin "Dahla" Dahlqvist som fick en ful crosschecking i ryggen och fick 5+20 för en brottningsmatch. Crosscheckingen undrar ni? Renderar i ingenting. Knappa minuten senare så kommer nästa 5 minutersvisning. Denna drabbar Gnesta efter att "JK" tagit sig in i offensiv zon, bjudit på en axelvickning och därefter fått ett ordentligt knä placerat mot sitt eget. Kneeing och inget att snacka om. Powerplayet som hade gett Solna en bra chans att dryga ut ledningen blev kortvarigt då Aki Virtanen kladdar i egen zon och drar på sig en visning för hakning. Aki själv ansåg att det inte var någon visning vilket han högljutt försökte förklara för domaren, tacksamt ingen extra visning. I spel 4-4 händer egentligen ingenting. Därefter etablerar Solna ett ORDENTLIGT tryck och lyckas till slut göra 4-4 genom Alexander Öberg efter att Gnestas målvakt stått för 2 dunderräddningar dessförinnan. Perioden slutar 2-1 till Gnesta, skotten 9-12.

 

Tredje perioden börjar även den med att chanser avlöser varandra innan Viktor Kanerva drar på sig en tvåa för tripping. Det efterföljande boxplayet blir kort, närmar bestämt 4 sekunder kort innan Gnesta gjort 5-4. Kanerva som var otroligt nöjd med domarens beslut om att utdöma trippingutvisningen visade detta inte bara en utan två gånger med en skön tumme upp till domaren och behövde därmed inte ens bemöda sig med att åka till båset utan kunde vända raka vägen tillbaka till utvisningsbåset. Bänken missnöjd men böteskassan desto gladare. Boxplayet dödar dock Solna av och därefter börjar pressen mot Gnestas kasse för att få in kvitteringen. Läget uppenbarar sig efter 17:58 då Gnesta dragit på sig 2 visningar inom kort tid och Solna ges möjligheten att spela 5-3 i drygt 45 sekunder och har PP-chans snudd på matchen ut. Solna behöver dock endast 13 sekunder i spel 5-3 innan kvitteringen sitter genom Aki på pass av "Dahla". Trots möjlighet till fortsatt PP slutar matchen oavgjort i ordinarie tid. Skotten 13-11

 

Overtime väntar och alla som såg Solna förra året vet att en straffläggning är osannolikt. Innan pucksläppet var snacket att spela "man-man". Det tar knappt 30 sekunder så har det tänket skitit sig då Alex ser en chans att få till ett friläge och helt struntar i de defensiva uppgifterna. Detta leder till att 2 forwards är borta och Gnesta har 2-1 läge, pass över till öppen kasse och ridå. Slutresultat 6-5, skotten 36-31 till Gnesta.

 

Nästa match spelas hemma den 14/10 mot Nynäshamn. Väl mött då.

 

Solnas mål

0-1 Mål: D. Allingmon, Ass: J. Palmqvist, M. Grundmanis

1-2 Mål: J. Karlsson, Ass: J Idehed, D.Millner

1-3 Mål: A.Öberg, Ass: A. Virtanen, V. Virtanen

4-4 Mål: A. Öberg, Ass: A. Härling, D.Millner

5-5 Mål: A. Virtanen, Ass: R. Dahlqvist, J. Karlsson

Spelade matcher
Sön 25/2 17:00
5 - 1  
Fre 23/2 19:15
6 - 5  
Ons 21/2 20:15
8 - 6  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Solna Hockey, 05/12 20:43