SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey
A-laget inför säsongen 2022/23

Solna Hockeys A-lag har inför säsongen 2022/23 för 3:e året i rad kvalificerat sig för spel i division 3 Östra efter att ha säkrat en stabil 3:e plats i Division 3 Östra Fortsättningsserie under säsongen 2021/22, endast 1 poäng från 1:a-platsen och därmed en plats i kvalserien till division 2. Inför säsongen 2022/23 har A-laget som målsättning att utmana om en plats till Alltrean och fortsatt etablera klubben som en stabil institution på division 3 nivå.

 

A-laget har sitt eget omklädningsrum med plats för 26 spelare som färdigställdes inför säsongen 2020/21 utrustat med egen bastu.

 

Seriepremiär sker den 7/10 borta mot Norrtälje. Är du intresserad av att spela med oss i division 3 är du varmt välkommen att ta kontakt med Sportchef Raine Virtanen på telefon 0733 600 335.

Referat: Solna Hockey - Tullinge
Årets första och enda träningsmatch
2022-10-03 14:29

Så var den äntligen här! Årets högt eftertraktade första och enda träningsmatch hemma mot Tullinge, för året uppflyttade till Hpockeytrean Södra i stockholm.

 

Solna tog en riktigt speedwayseger i from av segerresultatet 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) men det var varken särskilt vackert eller skönt spel som de dryga 40-talet åskådarna fick se på läktaren. Målrikt om något, vilket för övrigt brukar vara fallet när Solnas A-lag är i farten.

 

Första perioden började minst sagt trevande. Inget etablerat spel för något av lagen och mycket Hawaii-hockey i början. Särskilt Solna bjöd på flertalet fina dragningar och öst-väst passningar på offensiv blå vilket resulterade i kontringar för Tullinge. Bäst chans var ett friläge för Tullinge som comebackande Albert i kassen avvarjde och returen sedan skickades långt ut i sarghörnan av backecheckande försvarare.

 

Andra perioden inleddes med bättre kontroll av Solna och 1-0 kom efter att kedjan med bröderna Virtanen och Victor Jacobs etablerat ett hårt tryck i offensiv zon innan pucken avslutades i nät efter en fin kombination där alla 3 forwards var inblandade. 2-0 uppstod efter forecheck och slarv av Tullinge-försvaret där pucken sattes i nät av Alexzander Härling på passning över centrallinjen av Lukas Björklund (intervju med nyförvärvet kommer). 3-0 var en riktig soloprestation av nye backen Robert Alvarez (intervju kommer inom kort med nyförvärvet) i boxplay där han plockade upp pucken i egen zon och sedan tråcklade sig igenom flertalet Tullingespelare innan han kyligt la pucken i nät.

 

Tredje perioden kontrollerades även den av Solna, om än marginellt då inte särskilt många passningar satt där det skulle och hafsigt spel var en bra definition av det hela. 4-0 kom efter en riktig rökare från blå (läs: Höstlöv som dalade in under ribban) av nye Jonas Hekkala (intervju kommer även här inom kort) i Powerplay där lagets för dagen 3:e PP-formation fick på riktgit bra pucktempo och snurr i anfallszon innan pucken låg i nät. (Ironi eller inte kring kommentarerna på spelet i PP avgör ni själva). Tullinges reduceringspuck uppkom sedan Solna slagit dagens 4:e solklara indianpass rakt igenom slottet. Slutresultatet 5-1 tillkom sedan i spel 5-4 efter ett långt 5-3 sspel där Dempa avslutade med en fin backhand i bortre hörnet. Dempas kommentar kring målet: "Kul att hänga men synd att man bränner så fina mål redan på träningsmatchen."

 

Solnas mål

1-0, Mål: A.Virtanen Ass: V.Virtanen, V. Jacobs

2-0, Mål: A.Härling Ass: L. Björklund, L. Sundberg

3-0, Mål: R. Alvarez 

4-0, Mål: J. Hekkala Ass: V. Kanerva

5-1, Mål: D.Allingmon Ass: J.Idehed, A. Virtanen

 

Nu laddar laget på med 2 träningar denna vecka innan det är dags för seriepremiär borta mot Norrtälje på fredag den 7/10 kl. 19:30.

Combackande målvakt klar
2022-09-29 10:48

Det tar lite tid men nu är nästa nyförvärv klart, dryga veckan innan seriepremiär.

 

Vi har fått klart med ytterligare en burväktare inför säsongen 22/23. Det är 29-årige Albert Hobohm som beslutat sig för att sätta på sig skydden igen. Albert, som får klassas som en riktig Solnavärvning då han gör comeback till hockeyn efter att ha varit borta i flertalet år.

 

Vi tog en kortare pratstund med Albert för att få grepp om varför man väljer att utsätta sig för att stå i mål efter fler säsonger borta från isen:

 

Varmt välkommen till Solna! Berätta, vem är Albert Hobohm?

"Är en 29-årig högerplockad göteborgare i exil med Hovås som moderklubb som gör comeback efter 7 år borta från hockeyn."

 

Vad fick dig att välja spel i Solna säsongen 22/23?

"Blev duktigt inflörtad av sportchef Virtanen på hans charmiga finlandssvenska där eget omklädningsrum samt bastu var vad som lockade mest och inte gör läget sämre."

 

Vad kan publiken förvänta sig att få se från dig i vinter?

"De kommer att få se en liten men spektakulär målvakt som älskar att hantera puck lite för mycket."

 

Vi är väldigt glada över att Albert valt spel i Solna och trots att vi får lite ont i magen av meningen kring puckhantering känner vi oss ändå nöjda. Skulle inte vara första gången i Solnas historia som en målvakt är aktivt bidragande till att ge bort puck i egen zon samt släppa till farligheter.

 

Sportchef Virtanens ord kring det hela undrar ni som vanligt? "I Albert får vi in en riktig gentleman utanför isen men som inte alls kommer vara lika gentlemannamässig på isen, vilket kommer att göra oss gott i vinter."

 

Håll utkik framöver då seriestart närmar sig och truppen nu ska presenteras snarast. Träningsmatch redan på söndag den 2 oktober då Tullinge kommer på besök. Väl mött!

Första nyförvärvet klart!
2022-09-12 23:47

Maj blev till juni, som blev en hel sommar som blev september men nu kan Solnas A-lag äntligen presentera sitt första nyförvärv inför säsongen 22/23:

 

Förste nyförvärv ut är forwarden Oscar Meyer, född 2002, som härstammar från Göteborg. Förra säsongen spelade Oscar med LN-70 HC (LN = Lödöse Nygård för den nyfikne) i Division 3 nere i Göteborgsområdet. På 10 matcher så gjorde Oscar 2+2 samtidigt som han tjänade ihop 6 PIMs.

 

Vi fick en kort pratstund med Oscar och körde 3 snabba frågor:

 

Varmt välkommen till Solna! Berätta, vem är Oscar Meyer?

"Tack! Är 20 år, kommer från Göteborg och älskar hockey"

 

Vad fick dig att välja spel i Solna säsongen 22/23?

"Framförallt närheten till där jag bor men det är ett riktigt gött gäng så ska bli kul att gnugga i vinter!"

 

Vad kan publiken förvänta sig att få se från dig i vinter?

"Hoppas på att kunna bidra med mpnga sköna flippmackor till Sat om han inte sitter på bänken"

 

Vi hoppas också på att det blir flippmackor till några andra än Sat då det skulle innebära att dessa med stor sannolikhet sker i egen zon som i bästa fall näst siste spelare hem, de hjärtattackerna vill vi gärna undvara oss själva.

 

Sportchef Virtanen satt och mös duktigt när vi frågade honom om nyförvärvet: "I Oscar får vi in en kvick liten man som kan bidra med mycket fart och härlig energi."

 

Håll utkik framöver då vi släpper fler nyheter inom kort.

Oskar Pettersson fortsätter!
2022-08-26 19:13

Fredag, löningshelg och ytterligare en förlängning klar för A-laget! Kan det bli bättre? 

Nej, det tycker vi inte att det kan då förlängningen i fråga är ingen mindre än vår stabile backpjäs Oskar Pettersson som kör på även säsongen 22/23. I Oskar får vi en hårdakjutande back (Dempa vet, fråga honom om ni inte tror oss) som inte räds någon i sarghörnona, eller någon annan del av planen för den delen heller. Förra säsongen bjöd Oskar på 2+1 på 18 matcher kryddat med 36 PIMS.

 

Oskars egna ord om förlängningen?: "Inget att tillägga, lämnar det osagt." Då Oskar endast pratar när han har något viktigt att säga så känner vi genom uttalandet att motivationen sprudlar och vet att Solnas egen Nicklas Bäckström look-a-like kommer att bidra med stabilt backspelet även i vinter.

 

Sportchef Virtanens ord: "Underbart att vår back av betong fortsätter. Inte mycket snack från hans sida  men bra med nävarna." På vilket sätt låter vi vara osagt och lämnar det upp till tolkning för er läsare.

 

Väl mött kommande veckor för fler förlängningar och förhoppningsvis nyförvärv!

 

 

Dags att gå på is, 18/8
2022-08-13 10:49

Helgen har kommit, sommaren har kommit och gått, och det vankas änligen isträningar för A-laget! Från och med torsdagen den 18/8 kommer A-laget att hålla en träning i veckan för att så sakteliga få igång maskineriet. Därefter så kommer det från och med vecka 35 att hållas 2 ispass i veckan.

 

Du som är intresserad av att spela med A-laget är varmt välkommen att kontakta sportchef Raine Virtanen för att anmäla er och komma ner för att provspela.

 

Väl mött på Ulriksdals IP!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/10 18:00
5 - 1  
Tor 3/3 19:50
9 - 4  
Mån 28/2 20:10
5 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Solna Hockey, 29/06 13:28