SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey

A-laget inför säsongen 2022/23

Solna Hockeys A-lag har inför säsongen 2022/23 för 3:e året i rad kvalificerat sig för spel i division 3 Östra efter att ha säkrat en stabil 3:e plats i Division 3 Östra Fortsättningsserie under säsongen 2021/22, endast 1 poäng från 1:a-platsen och därmed en plats i kvalserien till division 2. Inför säsongen 2022/23 har A-laget som målsättning att utmana om en plats till Alltrean och fortsatt etablera klubben som en stabil institution på division 3 nivå.

 

A-laget har sitt eget omklädningsrum med plats för 26 spelare som färdigställdes inför säsongen 2020/21 utrustat med egen bastu.

 

Seriepremiär sker den 7/10 borta mot Norrtälje. Är du intresserad av att spela med oss i division 3 är du varmt välkommen att ta kontakt med Sportchef Raine Virtanen på telefon 0733 600 335.

Referat: Sala HK - Solna SK
Kontraktet säkrat!
2023-02-15 21:11

Solna Hockeys A-lag säkrade under tisdagskvällen spel i Division 3 även för säsongen 2023/24 efter att ha besegrat Sala borta med 2-4 (0-0, 1-2, 1-2). Solna har återigen gjort en s.k "Great Escape", precis förra säsongen, då negativt kval onekligen såg ut att vara en realitet. Av de 22 poängen som Solna nu spelat in så har 16 av dessa tagits efter årsskiftet på 9 spelade matcher.

 

Matchen då undrar ni? Kort och gott kan det beskrivas som en stabil och rakt igenom gedigen insats. Solna kom till Sala med 15 utespelare och 2 målvakter vid 19:00 (matchstart 19:30) då den bokade bussen var försenad samt att den sedvanliga eftermiddagstrafiken i Stockholm gjorde sitt. 7 utespelare och 1 målvakt hann ut till uppvärmning i drygt 4 minuter. Inte en ideal uppladdning med andra ord.

 

Första perioden var jämn och trots "bussben" och den långt ifrån ideala uppladdningen stod Solna upp bra. Släppte inte till några direkta farligheter och skapade någon halvchans framåt. Perioden avslutas med en utvisning på Sala vid tiden 19:53. Solna vinner tekningen i offensiv zon och Joakim "Palmen" Palmqvist laddar stora kanonen från blå, som istället blir lilla halvkanonen, istället för att spela pucken i sidled till Aki "Puuh" Virtanen som ivrigt knackade klubban i isen. För första gången för säsongen så väljer Aki att inte lacka ur när han inte får pucken i rent skottläge. Kan det vara för att tankarna var på annat håll då han inte fick vara hemma och fira alla hjärtans dag med gumman tro? Skotten 12-12.

 

Andra perioden inleds med att Sala kommer ut för sent till periodstart och tilldelas ett lagstraff för "Delay of game". Solna, som de senaste matcherna haft ett stekhett PP, får alltså möjlighet att spela 5-3 i 1:53. Så lång tid behöver inte Solna på sig utan Ville Virtanen får (för i stort sett) första gången i år upp pucken från isen och gör 0-1 till Solna efter 1:05. Med andraassisten på det målet så gjorde även Viktor Jacobs sin 150:e (!) assistpoäng i Solnatröjan på 162 spelade matcher.  Alla, utom Solnas A-lag, vet om att de efterföljande bytena efter att man gjort ett mål framåt är viktiga för att inte släppa ett bakåt. Därav att det efter 2:42 står 1-1 på tavlan. Solna biter ihop, gnuggar på och kämpar vidare. Belöningen blir att Aki Virtanen gör 1-2 till Solna efter 14:44 efter en fin, men vansklig, droppass från Alexzander Härling. Solna hade även en jättemöjlighet att få till ett friläge i boxplay drygt 18:30 in i perioden men Dennis "Dempa" Allingmon valde att snubbla på offensiv blå och missa mottagningen istället. Skotten 9-13.

 

Tredje perioden inleddes med kamp från bägge håll innan Alex jobbar till sig en utvisning genom att åka skridskor och få till en interference på motståndarna efter 5:03. I det efterföljande PP:et, visst nämnde vi att det var stekhett?, utökar Aki ledningen till 1-3. Sala reducerar sedan efter 14:07 till 2-3 på en styrning. Många på läktaren undrade säkert om det berömda raset nu skulle komma från Solna-håll? Icke! Solna biter ihop, städar av de sista minuterna och gör sedan 2-4 i tom kasse efter att Sala tagit ut målvakten, tid 19:06. Skotten 7-8, totalt 28-33 till Solna.

 

Solnas mål

1-1 Mål: V. Virtanen, Ass: J.Palmqvist, V. Jacobs

1-2 Mål: A. Virtanen, Ass: A. Härling, J.Palmqvist

1-3 Mål: A Virtanen, Ass: V. Virtanen, V. Jacobs

2-4 Mål: V. Jacobs, Ass: A. Virtanen

 

Med de 3 poängen har Solna som sagt spelat in 22 poäng (-16 i målskillnad) och ligger därmed ointagliga 5 poäng före Vallentuna-Ormsta med 1 match kvar att spela. Det sjukaste i sammanhanget är att Solna fortsatt har häng på 3:e-platsen (Österåker med 24 poäng, -12 i målskillnad) i serien vilket innebär play-off för kval upp mot division 2. Grundseriens, och kanske säsongens, sista match spelas hemma mot Norrtälje nu på fredag den 17/2 kl. 19:45. Om Solna tar 3 poäng samtidigt som Österåker förlorar mot Norrtälje så finns chansen för Solna att klättra förbi, även om den är liten.

 

Vi passade även på att hugga ett par ord med Viktor Jacobs efter matchen som med de 2 assisten från kvällens match har 151 assist, vilket är flest i Solnas historia.

 

Så Viktor, 2 assist ikväll, flest assist i Solnas historia, hur känns det?

- Det känns skitbra!

 

Kort och koncist, precis som det ska vara! Väl mött på fredag!

 

Upp och ner, ner och upp
2023-02-12 20:29
Serietabell

3 veckor sedan senaste inlägget och mycket har hänt sedan dess. Solnas A-lag är definitivt inte längre obesegrat 2023 men har stått för en del bra insatser ändå.

 

Sedan vi senast uppdaterade har Solnas A-lag spelat 5 matcher och från dessa skrivit  resultatraden till 1-2-2. (1 vinst, 2 förluster i övertid och 2 förluster för den oinvigde) med nedansåtende resultat:

 

- 24/1 Norrtälje - Solna 6-5

- 29/1 Solna - Waxholm 3-6

- 3/2 Solna - Sala 5-6 (OT)

- 6/2 Solna - Vallentuna/Ormsta 7-2

- 10/2 Waxholm - Solna 6-5 (OT)

 

Som ni kan se blandad kompott. Matcherna kommer i kort sammanfattning nedan:

- 24/1: Underläge 0-2 efter första, blev ledning 4-2 till Solna efter andra och sista perioden avslutades med ännu en klassisk och episk Solna-kollaps där det släpptes in 4 mål inom ett spann om 5:40 i den tredje perioden. Sen reducering men förlust 6-5 mot bottenkollegan Norrtälje.

- 29/1 Decimerat manskap pga skador, sjukdomar, jobbresor, kvällsfika, dejter och många andra ursäkter och serieledaren på hemmaplan. 14 utespelare, varav 4 -07:or, mönstrade Solnas trupp och de gjorde det bra efter omständigheterna. Stabilt spel i försvars-zon, snudd på så stabilt som det kan bli med Solnamått mätt men Waxholm för starka och mer distinkta i sina avslut. Hedersam och rättvis förlust.

- 3/2 Serietvåan Sala på besök. Ännu kortare om folk denna gång, 12 utespelare varav 1 lån och återigen 4 -07:or. Får väl beskrivas som säsongens insats ditinitills då Solna, med återigen en solid försvarsinsats, leder med 3-2 efter första, 4-3 efter andra och får in kvitteringspucken till 5-5 med 50 sekunder kvar. Förlust i OT men sett till manskapet mycket bra insats.

- 6/2 Bottenmöte mot Ormsta hemma som väldigt tydligt skulle komma att staka ut var säsongen barkade an framöver. Solna kom ut och spelade... SKITBRA. Återigen endast 14 man men alla gjorde sitt, special-teams klickade (eller vad sägs om 4 mål i PP och 2 i BP) och återigen en stabil försvarsinsats. 7-2 skrevs segersiffrorna till och en riktigt gedigen insats.

- 10/2 Bortamatch mot serieledaren Waxholm som endast tappat poäng i 2 matcher inför fredagens batalj. 14 man återigen och Solna presterar säsongens insats. Underläge 0-2 efter första, likaläge 3-3 efter andra och en väldigt jämn 3e period. Solna hade ledningen med både 4-3 och 5-4 men en BEDRÖVLIG domarinsats leder till att Waxholm kan kvittera till 5-5 med 1:15 kvar (här skulle vi kunna skriva en mindre roman kring domarinsatsen under kvällens match men nöjer oss med ovan skrivning) och att Solna därefter får spela 3-5 sista 46 sekunderna av ordinarie tid samt återstoden av övertiden innan Waxholm avgör. Förlust 6-5 men som sagts tidigare, säsongens insats.

 

Med en haltande tabell så ligger nu Solna 5 av 6 lag, med 2 matcher kvar att spela. Kvar på spelschemat står Sala borta på tisdagen den 14/2 och Norrtälje hemma fredagen den 17/2. Den skarpsynte ser att Solna har allt i egna händer och vid vinst efter ordinarie tid i någon av matcherna så är kontraktet i 3an inför säsongen 23/24 säkrat. Med tanke på hur situationen ser ut med målskillnad, Solnas -18 mot Ormstas -40 och Norrtäljes -35 så borde det även i teorin räcka med 1 poäng på de 2 återstående matcherna för att Solna ska ha säkrat kontraktet av egen maskin.

 

Referat: Solna SK - IFK Österåker Vikings HC
Kaffe, kaka, tredje raka
2023-01-21 12:12

Efter ett längre upphåll är redaktionen tillbaka vid skrivbordet och vi kan konstatera att Solna tydligen har hittat tillbaka till hur man spelar hockey. På fredagskvällen i hemmaborgen, Hall 2 på Ritorp, så inkasserades nämligen 3e raka segern sedan årsskiftet och, håll i er nu, Solna är ännu obesegrat året 2023. 

 

Första perioden hemma mot Österåker inleddes bra för Solnas del där det var enkelt spel i egen zon, bra spelvändningar och helt okej anfallsspel. Lite ineffektivt, inget nytt under solen, men överlag bra spel och perioden kan absolut beskrivas som Solnas. Därav blir det lite som ett slag i ansiktet när det pinchas på offensiv blå, både puck och spelare kommer förbi vilket leder till att Österåker får ett 2-1 läge. Trots bra backcheck avslutar Österåkersforwarden med ett distinkt avslut ribba in och 0-1 läge är ett faktum. Trots ett par bra lägen under resterande del av perioden gick Solna ut i periodpaus med underläge.

 

Periodpaus, periodsnack där Solna var rörande överens om att de helt klart var med i matchen där det beslutades om att det skulle fortsätta köras så var det dags för ny period. Och som det kördes! 1-1 efter 50 sekunder, 2-1 efter 2:13 och 3-1 efter 6:10 och ett riktigt bra spel överlag. 3 minuter senare bjuds dock Österåker på en riktigt fin vändning i mittzonen efter en duktig indianpassning av hövding Jacobs. De som sett Solna spelat andraperioder förr förväntade sig nog att den klassiska kollapsen skulle komma men icke! Istället svarar Solna upp bra och gör 4-2 bara 1 minut senare och 5-2 efter 12:25 av andra. Resten av perioden spelas av bra av Solna, torts att den avslutas i 3-4 läge där dödas av bra av boxplay-trean.

 

Periodpaus, återigen god stämning där Solna är rörande överens om att fokus ska ligga på att spela på i tredje, inte lägga fokus på domaren och framförallt inte släppa till några långa spelvändningar. Det funkar väl hjälpligt i ungefär 7 minuter. Sedan kontrar Österåker in 5-3. Därefter är det som om att majoriteten av Solnas spelare för tankarna tillbaka till det som varit och spelar upp gamla minnesbilder av episka kollapser som varit. Österåker fortsätter trycka på och gör 5-4 med 4:30 kvar av tredje och det är snudd på att man kan se paniken infinna sig hos både ledare och spelare. Laget biter ihop, kämpar på och med 1:40 kvar kommer en dubbelutvisning på Österåkerspelare vilket ger lite andrum. Trodde vi... Då Samma Österåkerspelare 40 sekunder senare drar på sig ytterligare en 10-minutare för snack resulterar detta i tekning i Solnas zon. Ingen förstår någonting alls men så ska det tydligen vara. Österåker vinner tekning, trycker upp allt, får en puck på mål, retur och sedan, SÄSONGENS räddning av Tobias Westerdahl i kassen. Österåkers spelare ska bara plocka upp pucken och lägga den runt en utträckt Tobbe i kassen. Innan detta sker lyckas Tobbe på något sätt förlänga sitt ben på ett sätt som inte skådats i Hall 2 sedan den byggdes 2010 och sparka undan pucken. Solna håller sedan undan tills dessa att perioden tar slut och har tagit 3 raka segern sedan årsskiftet. Hjälmen för matchens lirare till Anton Kempe, född -07, som stpr för 2 assist och stabilt backspel.

 

Segern innebär dessutom att Solna lämna jumboplatsen i serien med 2 matcher mindre spelade än lagen bakom. Är det nu Solna kommer? Den som lever får se helt enkelt.

 

Solnas mål

1-1 Mål: A. Virtanen, Ass: A. Härling, A.Kempe

2-1 Mål: A. Härling, Ass: A. Kempe, A.Virtenen

3-1 Mål: V. Virtanen, Ass: J. Palmqvist, V.Jacobs

4-2 Mål: A. Härling, Ass: V. Riesbeck, A.Gurfeldt

5-2 Mål: V. Riesbeck, Ass: A. Härling, A.Virtanen

 

Nästa match spelas redan nu på tisdag den 24/1 borta mot Norrtälje och därefter hemma mot Waxholm på söndagen den 29/1.

 

Vi vill också passa på att välkomna tillbaka till den förlorade sonen som nu efter nyår spelat 3 matcher med laget, vinst i alla 3, efter att det tjatats från både spelare och klubbledning. Den observante har redan sett hans namn i poängprotokollet ovan. Vi talar såklart om, som vår eminente DJ Metz i speakerbåset uttryckte det under gårdagens match, Andreas "The Goat" Gurfeldt. Försök görs varje säsong för att få Gura, som han även kallas, att vara med från början men det brukar krävas en del övertalan, så även nu i år. Vi är mycket glada över att centerkuggen klivit ner och stabiliserat upp en av Solnas kedjor och hoppas på att så ska vara fallet även resten av säsongen.

Referat: IFK Österåker Vikings HC - Solna SK
Fortsatt nolla i vinstkolumnen
2022-11-01 14:34

Ny fredag, ny match, nya möjligheter för Solna? Så var förutsättningarna men utfallet blev inte önskvärt. Ny förlust borta mot Österåker och Solnas A-lag har nu den inte allt för smickrande resultatraden: 0-0-4 med en målskillnad på 5-23 (-18) efter 4 spelade matcher.

 

Matchen som sådan då undrar ni? En helt okej förstaperiod där Solna ändå var med i matchen och städade undan det som behövdes städas undan framför mål (bortsett från det insläppta då). Gott mod i omklädningsrummet och snack om att det skulle gnuggas på i andra perioden och bygga vidare på det som fanns.

 

Istället infann sig det för säsongen gamla vanliga Solna med svagt spel i egen zon, obefintligt borttagande av spelare och returer framför eget mål samt förlorad skottstatistik med 19-8, förlorad period med 3-0.

 

Däven stämning, hårtork och repat mod inför tredje? Ja, ja och nej. Mycket skott på mål (hela 21 stycken) i tredje perioden men många tama avslut och inget distinkt jobb framför offensivt mål. Förlust i perioden med 1-0 vilket ledde till slutresultat 5-1 till Österåker

 

Vad ska A-laget ta med sig då från denna match undrar ni? Bra målvaktsspel från nye Tobias Westerdahl (den observante har märkt att målvaktsrokaden är igång då Solna nu använt sig av 3 målvakter på 4 matcher, som sig brukligt är under en säsong med Solna), mycket skott på mål (om än tama) samt att det äntligen gjordes mål i Powerplay(!).

 

Solnas mål

1-1 Mål: V. Virtanen, Ass: J. Palmqvist, R. Alvarez Holmström

 

Ny chans ges nu på fredag då det blir en favorit i repris då A-laget återigen spelar borta mot Österåker den 5/11 kl. 19:30.

Referat: Sala HK - Solna SK
Referat Sala borta 21/10
2022-10-23 20:26

Tredje gången gillt, dags för islossning och säsongens första vinst måntro? Icke sa nicke...

 

Fredagens bortamatch mot Sala slutade med en solklar 8-1 förlust. Inför matchen pratades det om att Solna skulle vara på tårna från början och inte släppa in mål direkt som annars brukar vara fallet. (Tog 15 sekunder senast hemma mot IK Waxholm). Och visst började Solna lite bättre och lite rappare och det skapades till och med någon halvchans framåt innan Sala gjorde 1-0 efter 5:50. Framsteg jämfört med senast men fortfarande inte bra nog. I och med målet så började också raset. När klockan stod på 13:07 ledde Sala med 4-0. Den snabbräknande får fram att det är ett spann på 7:27 som Solna släppte in de 4 målen på vilket får klassas som lika stabilt som ett korthus.

 

Andra perioden slutar 1-1 och här kommer också en av dagens få höjdpunkter, nämligen att Solna gjorde mål i PP (kors i taket!), säsongens första. Pucken styrdes i mål av Ville efter skott från Riesen. Eller skott och skott, som Riesen själv benämnde det hela: "räcker med ett löv från blå".

Alltså underläge 5-1 inför sista.

 

Lite hopp fanns kvar i omklädningsrummet inför sista och det pratades om fortsätta gnugga och mycket puckar på mål. Detta omvandlades i 4 skott på mål, 1 insläppt då Solna hade PP och periodförlust med 3-0 och slutlig förlust med 8-1.

 

Solnas mål

4-1 Mål: V. Virtanen, Ass: V. Riesbeck, L. Sundberg


Vi får helt enkelt ta nya tag nu på fredag när vi gästar Österåker borta 19:30. 

 

 

 

 

Spelade matcher
Fre 17/2 19:45
7 - 6  
Tis 14/2 19:30
2 - 4  
Fre 10/2 19:30
6 - 5  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Solna Hockey, 02/06 15:42 
Solna Hockey, 16/05 07:36