SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey
A-laget inför säsongen 2022/23

Solna Hockeys A-lag har inför säsongen 2022/23 för 3:e året i rad kvalificerat sig för spel i division 3 Östra efter att ha säkrat en stabil 3:e plats i Division 3 Östra Fortsättningsserie under säsongen 2021/22, endast 1 poäng från 1:a-platsen och därmed en plats i kvalserien till division 2. Inför säsongen 2022/23 har A-laget som målsättning att utmana om en plats till Alltrean och fortsatt etablera klubben som en stabil institution på division 3 nivå.

 

A-laget har sitt eget omklädningsrum med plats för 25 spelare som färdigställdes inför säsongen 2020/21 utrustat med egen bastu.

 

A-laget söker inför säsongen 2022/23 flertalet spelare som vill vara med på denna resa och bidra till att fortsätta etablera Solna Hockey. Är du intresserad av att spela med oss i division 3 är du varmt välkommen att ta kontakt med Sportchef Raine Virtanen på telefon 0733 600 335.

Härling fortsätter
2022-08-03 11:54

Nästa förlängning till A-laget inför säsongen 22/23 är nu klar.

 

Det är Alexzander Härling som beslutat sig för att köra även över kommande säsong. Förra året bidrog forwarden med 15 poäng på 24 matcher fördelat på 6 mål och 9 assist samtidigt som han ådrog sig 61 PIMs vilket kan tilläggas är flest i laget.

 

Sportchef Virtanens ord kring det hela tog vi som alltid: "Domarnas favorit är tillbaka för ännu en säsong och vi får tillbaka vår utvisningskung." Detta innebär att publiken som vanligt kan förvänta sig att se Solna spela en hel del boxplay kommande säsong. Inget nytt under solen men vi tänker att allt för mycket förändringar inte är bra.

 

Fortsätt hålla utkik framöver så hoppas vi kunna presentera fler förlängningar kommande dagar och veckor.

Sunken fortsätter
2022-07-27 12:47

Nästa pusselbit inför kommande säsong är nu på plats: 

 

Det är Gustav "Sunken" Sunnqvist som fortsätter även över säsongen 22/23 och kommer därmed göra sin 3:e raka säsong i Solnatröjan. Förra året bidrog forwarden med 9 poäng fördelat på 5 mål och 4 assist på 24 matcher samtidigt som han ådrog sig 20 PIMs. Den skridskostarke forwarden som enkelt upptäcks på grund av sin karakteristiska åkstil där klubban snuddar vid lamporna och den andra handen frenetiskt vinkar som om att han försöker visa att han är fri, även när han är i passningsskugga, bidrar i båda ändarna av planen med sitt uppoffrande spel.

 

Sprtchefens ord kring det hela: "Inget mer att tillägga, skönt att ha en kropp till i truppen." Vi kan inte annat än att instämma då Solna nu med 10 utespelare och 1 målvakt på kontrakt kanske har möjlighet att mönstra 15 man kontinuerligt under säsongen vilket vore för första gången på 4 år som det sker.

 

"Sunken" själv utryckte sig kort och gott: "Det ska bli kul att gnugga på 1 år till!" Det tycker även vi och vem vet, "Sunken" kanske gör en återkomst i TV-serien Tunnelbanan i vinter där han tidigare gästspelat. Den som lever får se...

 

Fortsätt hålla utkik på hemsidan då vi hoppas kunna presentera fler förlängningar eller kanske till och med en värvning innan veckan är över.

Rutinerad pjäs fortsätter
2022-07-09 11:28

Nästa gottebit till lagbygget kommande säsong är nu klar:

 

Martin "Laxen" Pettersson har beslutat sig för att fortsätta även kommande säsong. "Laxen" är en riktig lagpappa och bidrar till harmoni i omklädningsrummet med sitt lugn och sin hockeykunskap. Vi ska passa på att tillägga att han var en av få som förstod vad "Riesen" menade när han drog sin tekningsvariant så ni förstår vad vi pratar om. Förra säsongen spelade "Laxen" 22 matcher och bidrog under dessa med 5 mål, 8 assist och 6 PIMS.

 

Vi bad sportchef Virtanen om en kommentar när förlängningen blev klar: "Det känns bra att gamlingen är tillbaka för ytterligare en säsong och ordningen är därmed återställd.”

 

Petterssons kommentar till förlängningen:

”Har för mycket kvar att bevisa efter mina 10st år borta från hockeyn, en säsong räckte inte.. bara ned och gnugga även säsongen 22/23”

 

Vi är mycket glada och belåtna över Petterssons förlängning och hoppas kunna annonsera någon ytterligare förlängning kommande vecka.

Poängstark back klar
2022-07-07 23:30

Vi fortsätter påfyllnaden i gottepåsen som är Solnas A-lag säsongen 22/23 med ett stycke skånsk dynamit.

 

Nästa förlängning som vi gladeligen kan presentera är den poängstarka backen Victor "Riesen" Riesbeck. Victor som kom till oss efter nyår förra säsongen gjorde imponerande 23 poäng på 10 matcher fördelade på 10 mål och 13 assist samtidigt som endast 6 minuter spenderades på botbänken. Skånepågen bidrog utöver poängen med ett lugn från sin backplats, flertalet rejäla proppar och kom dragandes med ideér samt uttryck som många i omklädningsrummet till en början inte riktigt förstod. Lagets andra danske... förlåt, skånske spelare Emil Andersson fick många frågande blickar då de flesta trodde att det var skånska som pratades. Efter en kortare överläggning visade det dock sig att "Riesen" endast försökt förklara en enklare tekningsvariant som tydligen flög rakt över huvudet på majoriteten av truppen.

 

Sportchef Virtanen ombads om ett par ord kring förlängningen och kunde knappt dölja sin upphetsing och fick endast fram enstaka ord: "Back... poäng... passningar på bladet... tacklingar.." vilket vi tolkar som en mycket nöjd sportchef efter besked om förlängning kommit då det är ytterst sällan Virtanen inte får ihop mer än en mening då han vill få fram en åsikt.

 

Vad "Riesen" själv hade att säga om förlängningen?

"Ska blir riktigt kul att komma ner och gnugga med grabbarna kommande säsong! Försäsongen förläggs på Makarska rivieran i år (Kroatien för er som inte har stenkoll på geografin), så kommer vara i ruggig form när det väl är dags."

 

Håll ögonen öppna då vi hoppas kunna presentera ytterligare någon förlängning innan veckan är till ända.

Versatil spelare förlänger
2022-07-04 21:21

Vi inleder veckan med en riktig gottebit till godispåsen som är Solnas lagbygge inför säsongen 22/23.

 

Det är den rutinerade Solna-spelaren och tillika glädjespridaren Dennis "Dempa" Allingmon som förlängt sitt åtagande över säsongen 22/23 och som därmed kommer att bära Solnas färger för 7e raka säsongen. Förra säsongen bidrog "Dempa" med 9 poäng på 18 matcher fördelade på 4 mål och 5 assist samtidigt som han vilade i utvisningsbåset under 4 minuter. Under dessa matcher spelade "Dempa" på alla positioner utom målvakt även om det ryktades om att han vid något tillfälle var uppskriven som emergency backup, något vi alla är glada för att det inte behövdes utnyttjas, innan han tvingades kasta in handduken på grund av en fraktur i foten. Utöver att ha spelat på de flesta positioner vikarierade "Dempa" även som assisterande coach, coach och materialare när han inte spelade pga skadan.

 

Sportchef Virtanen meddelade med tårar i ögonen kontraktsförlängningen tidigare idag. Om tårarna var glädjetårar eller frustrationstårar över att "Dempa" vägrar lägga av låter vi vara osagt. I samband med detta bad vi om en kommentar från sportchefen: "Nu vet vi i alla fall att vi har en gubbe vi kan stoppa in där det krävs när vi är kort om folk då "Dempa" bara är glad över att få istid."

 

Vi frågade "Dempa" om tankarna inför nästa år och varför han skrivit på för ytterligare ett år:

"Älska hockey" fick vi kort och gott till svar samt ett halvt löfte om att han ska vara halvt i form när säsongen. "Just nu är jag i en form, rund."

 

Vi är mycket glada över att fått till denna förlängnng i början på veckan och hoppas att det ska leda till att fler fina förlängningar tar rygg de kommande dagarna.

Spelade matcher
Tor 3/3 19:50
9 - 4  
Mån 28/2 20:10
5 - 6  
Fre 25/2 19:30
0 - 5  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Solna Hockey, 29/06 13:28 
Solna Hockey, 18/06 11:12