Solna Hockey
Ishockey

Serieinledning
2022-10-15 17:47

Då har säsongen 22/23 dragit igång och Solna har inlett traditionsenligt riktigt trögt. 2 matcher har inneburit 2 förluster.

Serierpremiären stökades av förra fredagen den 7/10 borta mot Norrtälje och slutade med förlust 3-1. Kort sammanfattat så kan matchen beskrivas med orden: Ineffeltivt, långt lag och lågt tempo. Norrtälje vann matchen välförtjänt trots att Solna vann skotten med 44-39. Albert i målet ska lyftas då han höll laget kvar i matchen med flera fina räddningsr. Solnas reduceringsmål gjordes av Viktor Kanerva.

Solnas mål

3-1 Mål: V.Kanerva, Ass: L.Sundberg, J.Idehed

Hemmapremiären spelades igår, fredag 14/10, och vi hade hoppats på ett taggat Solna som skulle visa vart skåpet skulle stå. Matchen inleddes istället med 0-1 i arslet efter 15 sekunder och virrigt Solna-spel första 5 minuterna. Därefter jobbar sig laget in i matchen och kvitterar till 1-1 genom Edwin Lindström, ny för säsongen. 2a perioden kan väl beskrivas som en klassisk andra period för Solnas del. Seg start och en duktig kollaps med 4 insläppta mål under de först 7 minuterna, vilket även blev periodsiffrorna (0-4). Sista perioden är marginellt bättre men slutar även den med förlust 1-2, tröstmål av Lukas Sundberg med drygt 7 minuter kvar.