SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey

Sala HK
2 - 4
Solna SK
Sala HK2 - 4Solna SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 14 februari, 19:30
Plats:Hallbyggarna Sala Arena
Serie:HockeyTrean Östra A   Tabell >>
Samling:18:15
Kontraktet säkrat!
2023-02-15 21:11

Solna Hockeys A-lag säkrade under tisdagskvällen spel i Division 3 även för säsongen 2023/24 efter att ha besegrat Sala borta med 2-4 (0-0, 1-2, 1-2). Solna har återigen gjort en s.k "Great Escape", precis förra säsongen, då negativt kval onekligen såg ut att vara en realitet. Av de 22 poängen som Solna nu spelat in så har 16 av dessa tagits efter årsskiftet på 9 spelade matcher.

 

Matchen då undrar ni? Kort och gott kan det beskrivas som en stabil och rakt igenom gedigen insats. Solna kom till Sala med 15 utespelare och 2 målvakter vid 19:00 (matchstart 19:30) då den bokade bussen var försenad samt att den sedvanliga eftermiddagstrafiken i Stockholm gjorde sitt. 7 utespelare och 1 målvakt hann ut till uppvärmning i drygt 4 minuter. Inte en ideal uppladdning med andra ord.

 

Första perioden var jämn och trots "bussben" och den långt ifrån ideala uppladdningen stod Solna upp bra. Släppte inte till några direkta farligheter och skapade någon halvchans framåt. Perioden avslutas med en utvisning på Sala vid tiden 19:53. Solna vinner tekningen i offensiv zon och Joakim "Palmen" Palmqvist laddar stora kanonen från blå, som istället blir lilla halvkanonen, istället för att spela pucken i sidled till Aki "Puuh" Virtanen som ivrigt knackade klubban i isen. För första gången för säsongen så väljer Aki att inte lacka ur när han inte får pucken i rent skottläge. Kan det vara för att tankarna var på annat håll då han inte fick vara hemma och fira alla hjärtans dag med gumman tro? Skotten 12-12.

 

Andra perioden inleds med att Sala kommer ut för sent till periodstart och tilldelas ett lagstraff för "Delay of game". Solna, som de senaste matcherna haft ett stekhett PP, får alltså möjlighet att spela 5-3 i 1:53. Så lång tid behöver inte Solna på sig utan Ville Virtanen får (för i stort sett) första gången i år upp pucken från isen och gör 0-1 till Solna efter 1:05. Med andraassisten på det målet så gjorde även Viktor Jacobs sin 150:e (!) assistpoäng i Solnatröjan på 162 spelade matcher.  Alla, utom Solnas A-lag, vet om att de efterföljande bytena efter att man gjort ett mål framåt är viktiga för att inte släppa ett bakåt. Därav att det efter 2:42 står 1-1 på tavlan. Solna biter ihop, gnuggar på och kämpar vidare. Belöningen blir att Aki Virtanen gör 1-2 till Solna efter 14:44 efter en fin, men vansklig, droppass från Alexzander Härling. Solna hade även en jättemöjlighet att få till ett friläge i boxplay drygt 18:30 in i perioden men Dennis "Dempa" Allingmon valde att snubbla på offensiv blå och missa mottagningen istället. Skotten 9-13.

 

Tredje perioden inleddes med kamp från bägge håll innan Alex jobbar till sig en utvisning genom att åka skridskor och få till en interference på motståndarna efter 5:03. I det efterföljande PP:et, visst nämnde vi att det var stekhett?, utökar Aki ledningen till 1-3. Sala reducerar sedan efter 14:07 till 2-3 på en styrning. Många på läktaren undrade säkert om det berömda raset nu skulle komma från Solna-håll? Icke! Solna biter ihop, städar av de sista minuterna och gör sedan 2-4 i tom kasse efter att Sala tagit ut målvakten, tid 19:06. Skotten 7-8, totalt 28-33 till Solna.

 

Solnas mål

1-1 Mål: V. Virtanen, Ass: J.Palmqvist, V. Jacobs

1-2 Mål: A. Virtanen, Ass: A. Härling, J.Palmqvist

1-3 Mål: A Virtanen, Ass: V. Virtanen, V. Jacobs

2-4 Mål: V. Jacobs, Ass: A. Virtanen

 

Med de 3 poängen har Solna som sagt spelat in 22 poäng (-16 i målskillnad) och ligger därmed ointagliga 5 poäng före Vallentuna-Ormsta med 1 match kvar att spela. Det sjukaste i sammanhanget är att Solna fortsatt har häng på 3:e-platsen (Österåker med 24 poäng, -12 i målskillnad) i serien vilket innebär play-off för kval upp mot division 2. Grundseriens, och kanske säsongens, sista match spelas hemma mot Norrtälje nu på fredag den 17/2 kl. 19:45. Om Solna tar 3 poäng samtidigt som Österåker förlorar mot Norrtälje så finns chansen för Solna att klättra förbi, även om den är liten.

 

Vi passade även på att hugga ett par ord med Viktor Jacobs efter matchen som med de 2 assisten från kvällens match har 151 assist, vilket är flest i Solnas historia.

 

Så Viktor, 2 assist ikväll, flest assist i Solnas historia, hur känns det?

- Det känns skitbra!

 

Kort och koncist, precis som det ska vara! Väl mött på fredag!

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 21/2 20:15
Fre 16/2 19:30
2 - 4  
Fre 9/2 19:30
5 - 9