SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey

Solna SK
5 - 4
IFK Österåker Vikings HC
Solna SK5 - 4IFK Österåker Vikings HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 20 januari, 19:45
Plats:Ulriksdals IP Hall 2
Serie:HockeyTrean Östra A   Tabell >>
Samling:18:30
Kaffe, kaka, tredje raka
2023-01-21 12:12

Efter ett längre upphåll är redaktionen tillbaka vid skrivbordet och vi kan konstatera att Solna tydligen har hittat tillbaka till hur man spelar hockey. På fredagskvällen i hemmaborgen, Hall 2 på Ritorp, så inkasserades nämligen 3e raka segern sedan årsskiftet och, håll i er nu, Solna är ännu obesegrat året 2023. 

 

Första perioden hemma mot Österåker inleddes bra för Solnas del där det var enkelt spel i egen zon, bra spelvändningar och helt okej anfallsspel. Lite ineffektivt, inget nytt under solen, men överlag bra spel och perioden kan absolut beskrivas som Solnas. Därav blir det lite som ett slag i ansiktet när det pinchas på offensiv blå, både puck och spelare kommer förbi vilket leder till att Österåker får ett 2-1 läge. Trots bra backcheck avslutar Österåkersforwarden med ett distinkt avslut ribba in och 0-1 läge är ett faktum. Trots ett par bra lägen under resterande del av perioden gick Solna ut i periodpaus med underläge.

 

Periodpaus, periodsnack där Solna var rörande överens om att de helt klart var med i matchen där det beslutades om att det skulle fortsätta köras så var det dags för ny period. Och som det kördes! 1-1 efter 50 sekunder, 2-1 efter 2:13 och 3-1 efter 6:10 och ett riktigt bra spel överlag. 3 minuter senare bjuds dock Österåker på en riktigt fin vändning i mittzonen efter en duktig indianpassning av hövding Jacobs. De som sett Solna spelat andraperioder förr förväntade sig nog att den klassiska kollapsen skulle komma men icke! Istället svarar Solna upp bra och gör 4-2 bara 1 minut senare och 5-2 efter 12:25 av andra. Resten av perioden spelas av bra av Solna, torts att den avslutas i 3-4 läge där dödas av bra av boxplay-trean.

 

Periodpaus, återigen god stämning där Solna är rörande överens om att fokus ska ligga på att spela på i tredje, inte lägga fokus på domaren och framförallt inte släppa till några långa spelvändningar. Det funkar väl hjälpligt i ungefär 7 minuter. Sedan kontrar Österåker in 5-3. Därefter är det som om att majoriteten av Solnas spelare för tankarna tillbaka till det som varit och spelar upp gamla minnesbilder av episka kollapser som varit. Österåker fortsätter trycka på och gör 5-4 med 4:30 kvar av tredje och det är snudd på att man kan se paniken infinna sig hos både ledare och spelare. Laget biter ihop, kämpar på och med 1:40 kvar kommer en dubbelutvisning på Österåkerspelare vilket ger lite andrum. Trodde vi... Då Samma Österåkerspelare 40 sekunder senare drar på sig ytterligare en 10-minutare för snack resulterar detta i tekning i Solnas zon. Ingen förstår någonting alls men så ska det tydligen vara. Österåker vinner tekning, trycker upp allt, får en puck på mål, retur och sedan, SÄSONGENS räddning av Tobias Westerdahl i kassen. Österåkers spelare ska bara plocka upp pucken och lägga den runt en utträckt Tobbe i kassen. Innan detta sker lyckas Tobbe på något sätt förlänga sitt ben på ett sätt som inte skådats i Hall 2 sedan den byggdes 2010 och sparka undan pucken. Solna håller sedan undan tills dessa att perioden tar slut och har tagit 3 raka segern sedan årsskiftet. Hjälmen för matchens lirare till Anton Kempe, född -07, som stpr för 2 assist och stabilt backspel.

 

Segern innebär dessutom att Solna lämna jumboplatsen i serien med 2 matcher mindre spelade än lagen bakom. Är det nu Solna kommer? Den som lever får se helt enkelt.

 

Solnas mål

1-1 Mål: A. Virtanen, Ass: A. Härling, A.Kempe

2-1 Mål: A. Härling, Ass: A. Kempe, A.Virtenen

3-1 Mål: V. Virtanen, Ass: J. Palmqvist, V.Jacobs

4-2 Mål: A. Härling, Ass: V. Riesbeck, A.Gurfeldt

5-2 Mål: V. Riesbeck, Ass: A. Härling, A.Virtanen

 

Nästa match spelas redan nu på tisdag den 24/1 borta mot Norrtälje och därefter hemma mot Waxholm på söndagen den 29/1.

 

Vi vill också passa på att välkomna tillbaka till den förlorade sonen som nu efter nyår spelat 3 matcher med laget, vinst i alla 3, efter att det tjatats från både spelare och klubbledning. Den observante har redan sett hans namn i poängprotokollet ovan. Vi talar såklart om, som vår eminente DJ Metz i speakerbåset uttryckte det under gårdagens match, Andreas "The Goat" Gurfeldt. Försök görs varje säsong för att få Gura, som han även kallas, att vara med från början men det brukar krävas en del övertalan, så även nu i år. Vi är mycket glada över att centerkuggen klivit ner och stabiliserat upp en av Solnas kedjor och hoppas på att så ska vara fallet även resten av säsongen.

 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 25/2 17:00
5 - 1  
Fre 23/2 19:15
6 - 5  
Ons 21/2 20:15
8 - 6