SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Solna Hockey
Ishockey

Solna Hockey
5 - 1
Tullinge
Solna Hockey5 - 1Tullinge

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 oktober, 18:00
Plats:Ulriksdals IP hall 2
Samling:16:45
Årets första och enda träningsmatch
2022-10-03 14:29

Så var den äntligen här! Årets högt eftertraktade första och enda träningsmatch hemma mot Tullinge, för året uppflyttade till Hpockeytrean Södra i stockholm.

 

Solna tog en riktigt speedwayseger i from av segerresultatet 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) men det var varken särskilt vackert eller skönt spel som de dryga 40-talet åskådarna fick se på läktaren. Målrikt om något, vilket för övrigt brukar vara fallet när Solnas A-lag är i farten.

 

Första perioden började minst sagt trevande. Inget etablerat spel för något av lagen och mycket Hawaii-hockey i början. Särskilt Solna bjöd på flertalet fina dragningar och öst-väst passningar på offensiv blå vilket resulterade i kontringar för Tullinge. Bäst chans var ett friläge för Tullinge som comebackande Albert i kassen avvarjde och returen sedan skickades långt ut i sarghörnan av backecheckande försvarare.

 

Andra perioden inleddes med bättre kontroll av Solna och 1-0 kom efter att kedjan med bröderna Virtanen och Victor Jacobs etablerat ett hårt tryck i offensiv zon innan pucken avslutades i nät efter en fin kombination där alla 3 forwards var inblandade. 2-0 uppstod efter forecheck och slarv av Tullinge-försvaret där pucken sattes i nät av Alexzander Härling på passning över centrallinjen av Lukas Björklund (intervju med nyförvärvet kommer). 3-0 var en riktig soloprestation av nye backen Robert Alvarez (intervju kommer inom kort med nyförvärvet) i boxplay där han plockade upp pucken i egen zon och sedan tråcklade sig igenom flertalet Tullingespelare innan han kyligt la pucken i nät.

 

Tredje perioden kontrollerades även den av Solna, om än marginellt då inte särskilt många passningar satt där det skulle och hafsigt spel var en bra definition av det hela. 4-0 kom efter en riktig rökare från blå (läs: Höstlöv som dalade in under ribban) av nye Jonas Hekkala (intervju kommer även här inom kort) i Powerplay där lagets för dagen 3:e PP-formation fick på riktgit bra pucktempo och snurr i anfallszon innan pucken låg i nät. (Ironi eller inte kring kommentarerna på spelet i PP avgör ni själva). Tullinges reduceringspuck uppkom sedan Solna slagit dagens 4:e solklara indianpass rakt igenom slottet. Slutresultatet 5-1 tillkom sedan i spel 5-4 efter ett långt 5-3 sspel där Dempa avslutade med en fin backhand i bortre hörnet. Dempas kommentar kring målet: "Kul att hänga men synd att man bränner så fina mål redan på träningsmatchen."

 

Solnas mål

1-0, Mål: A.Virtanen Ass: V.Virtanen, V. Jacobs

2-0, Mål: A.Härling Ass: L. Björklund, L. Sundberg

3-0, Mål: R. Alvarez 

4-0, Mål: J. Hekkala Ass: V. Kanerva

5-1, Mål: D.Allingmon Ass: J.Idehed, A. Virtanen

 

Nu laddar laget på med 2 träningar denna vecka innan det är dags för seriepremiär borta mot Norrtälje på fredag den 7/10 kl. 19:30.

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 21/9 20:30
4 - 2  
Lör 16/9 14:45
1 - 8  
Sön 10/9 17:30
4 - 8