Solna Hockey Lag 07 vinner Alfa Hockey Cup U13 2019

Det blev en intensiv dag ute i Älta. Många föräldrar på plats som stöttade laget i samtliga matcher. Väldigt kul att vi nu har vår egen hejarklack med trummor och flaggor som boostar spelarna på isen!

Den första matchen spelades 10:05 mot Österåker Vikings HC, ett lag som vi inte hade spelat mot på flera säsonger. Vi hade därför inte stenkoll på vad det var för lag, nivåmässigt, som vi skulle möta. Vi mötte ett bra lag som vi under 30 minuter lyckas hålla tillbaka med vårt fina spel. Matchen slutar 6-1.

Efter lite mellanmål ställdes vi mot Vallentuna Rangers, 13:20 släpptes pucken. Vallentuna Rangers är ett lag som vi har spelat mot flera gånger tidigare, vi har vunnit och vi har förlorat. Spelarna går in och gör en supermatch som till slut slutar med en vinst där vi lyckas göra hela 13 mål! Matchen slutar 13-0.

Den tredje matchen spelades mot IFK Salem, ett lag som vi inför matchen inte hade spelat mot tidigare. Under dagen hade vi fått höra att IFK Salem är ett hårt arbetande lag som alltid bjuder upp till match. När pucken släpps 16:35 syns det att det är den tredje matchen på kort tid, många trötta huvuden och ben. Laget gör en bra insats även om allt går lite långsammare mot tidigare matcher och det slarvas något mer jämfört med tidigare matcher. Efter 30 minuter ishockey står vi som vinnare! Vi är dock inte nöjda med sista sekunderna av matchen eftersom vi släpper in ett mål i den absolut sista sekunden. Matchen slutar 4-2.

Vi klev in i den sista matchen med tre raka vinster, 23 gjorda mål och endast tre insläppta! Stämningen är på topp i laget, men kan vi behålla fokusen inför den sista matchen?

Den 9 september hade vi Älta IF på besök ute i Solna, Ritorp. I den träningsmatchen stod vi som segrare efter två perioder och bjöd stundtals på mycket bra hockey. I och med träningsmatchen i september visste vi att Älta IF är ett mycket bra lag, med bra spel, bra målvakt och många individuellt skickliga spelare. Det var ingen lätt match som väntade…

Domaren släpper pucken 18:45 och Älta IF är inte sena på att ta tag i taktpinnen. Den generella uppfattningen är att spelarna i Älta vill vinna lite mer än spelarna i Solna. In i den sista minuten av matchen leder Älta IF med 2-1. Vi hittar kraft och fokus till en sista kraftattack och lyckas kvittera vilket också blir slutresultatet. Efter kvitteringen står målvakten i Älta IF för cupens snyggaste räddning efter en break away av en solnaspelare. Matchen slutar 2-2.

Solna Hockey lag 07 vinner Alfa Hockey Cup efter tre vunna matcher och en oavgjort. Stort tack till Älta IF som anordnade denna roliga cup. Solna Hockey önskar Älta IF, Österåker Vikings HC, IFK Salem och Vallentuna Rangers lycka till i kommande matcher och Stockholm Hockey Cup.