Nordic Youth Trophy 2019

Solna Hockey ställde upp med ett lag i årets upplaga av Nordic Youth Trophy 2019 U13 som denna gång bestod av totalt 54 lag. Gruppspelet avgjordes i Charlottenberg under fredagen och lördagen där våra motståndare bestod av Stavanger Oilers, Stjernen Hockey, Stenungsund HF, Skövde IK samt värdortens lag Charlottenbergs HC. 

Killarna spelade med stort hjärta och gjorde allt vad dom kunde i dessa matcher vilket till slut innebar att  vi stod som gruppsegrare även om det var mycket jämnt emellanåt med otroligt spännande matcher. Vi hade en förmåga att vid flertal tillfällen vända underlägen till vinst när vi väl vaknat till i matcherna. Gruppsegern innebar denna gång för oss att vi blev placerade i B-slutspelet eftersom man jämförde alla nio gruppsegrarnas poäng samt antal gjorda mål. För vår del hade vi helt enkelt gjort för få mål för att ta oss till A-slutspelet. Nåväl, vi kvalade direkt in i semifinal där vi mötte ett duktigt Tyringe hockey som vi förlorade mot. Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi tidigare spelat på men samtidigt skall sägas att Tyringe spelade bra (och som senare stod som B-slutspelssegrare). Match om 3:e pris blev också en mycket spännande match där vi igen mötte starka Stavanger Oilers. Mötet mot Stavanger i gruppspelet slutade med Solna-vinst men denna gång fick vi vika oss och förlorade med 2-4. 

Sammantaget är vi ändå mycket nöjda med helgen i sin helhet, bra arrangemang , bra spel och en härlig upplevelse för alla inblandade. Nu har vi fått ytterligare en bra erfarenhet på vår hockeyresa!