Hockeyskolan

 

Kom och lär dig åka skidskor och spela hockey med oss!

Hockeyskolan vänder sig framför allt till flickor och pojkar i åldern 4- 8 år som vill lära sig åka skridskor och upptäcka grunderna i hockey under roliga och utvecklande former. Barnens glädje, gemenskap och utveckling står i fokus. Vi är en del av Svenska ishockeyförbundets Tre kronors hockeyskola och följer deras utvecklingsplan.

Under träningen delas barnen in i olika grupper utifrån förmåga på isen. Tillsammans med nya kompisar utvecklas barnens säkerhet och teknik på isen genom både roliga och utmanande övningar och träningsmatcher. Vid några tillfällen per säsong har vi hockeydisco med olika teman så som Halloween och jul, vilket är mycket uppskattat av både barn och föräldrar. Vi har även extra träningstid för flickor mellan 6-13 år som vill prova på hockey.

Barnen har möjlighet att testa hockeyskolan vid tre tillfällen innan ni blir medlemmar och betalar in avgiften.

Välkomna till Solna Hockeys Hockeyskola, vi ser framemot att ses på isen!

Träningstider

Vi tränar i Ritorps ishall 2 (vid huvudentrén) på onsdagar 17.40-18.30 och söndagar 13.10-14.00. Kom gärna i god tid. Tio minuter innan utsatt träningstid behöver närvaroanmälan göras hos våra ledare.

Träningssäsongen är månadsskiftet september/oktober till mars/april.

Ritorps ishall ligger på Kolonnvägen 24 i Solna, nära Mall of Scandinavia. Ishallen kan nås kommunalt via buss till busshållplatsen Rosenborgsgatan alt. Ulriksdals idrottsplats. Både tvärbanan och pendeltågstationen Solna Station ligger tio minuter bort.

Anmälan

Anmälan görs via länken: http://www.solnahockey.se/startsida/kontaktformularteamhockeyskolan/

Vår administration sköts primärt via appen SportAdmin som ni kan ladda upp som medlemmar.

Våra ledare

Hockeyskolan drivs ideellt och leds av en tränare med förbundstränarlegitimation och tränare som är utbildade via Svenska ishockeyförbundet. Samtliga tränare och ledare har visat intyg från polisregistret för att kunna jobba med barn och ungdomsverksamhet.

Flera tränare och ledare är föräldrar som har engagerat sig i hockeyskolan. Vi välkomnar även andra föräldrar och anhöriga som vill att delta, inte minst på isen för att hjälpa barnen som behöver det. Det måste dock ske under förutsättning att råd och rekommendationer från Solna stad och myndigheter tillåter det.

Barnens utrustning

Ditt barn behöver skridskor, hjälm med galler, halsskydd och grova handskar. Klubba och övrig utrustning kan man komplettera med allt eftersom. Det finns några hjälmar och klubbor att låna inledningsvis för de barn som vill testa.

Avgift

Avgift för Hockeyskolan är 1 000 kr per säsong, vilket betalas till PG: 497833-4. Ange ditt barns namn.

I avgiften ingår medlemskap i Solna hockey, istid och ledarledda träningar två gånger i veckan under perioden september/oktober – mars/april, en hockeytröja samt fika vid jul och säsongsavslutning.

Kontakta oss

Ni når oss genom att maila: hockeyskola@solnahockey.se

Mer information

Ritorps ishall och allmänhetens åkning: https://www.solna.se/uppleva–gora/idrott-och-anlaggningar/ishallar

Svenska ishockeyförbundets Tre kronor hockeyskola: https://www.swehockey.se/Spelare/Information/borjaspelahockey

23116825_1599747870113913_6420646133636916759_o
NYHETER HOCKEYSKOLAN
KALENDER HOCKEYSKOLAN

februari 2021

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
  • Träning - Hockeyskolan
4
5
6
7
  • Träning - Hockeyskolan
8
9
10
  • Träning - Hockeyskolan
11
12
13
14
  • Träning - Hockeyskolan
15
16
17
  • Träning - Hockeyskolan
18
19
20
21
  • Träning - Hockeyskolan
22
23
24
  • Träning - Hockeyskolan
25
26
27
28
  • Träning - Hockeyskolan