Victor Littmarck Lagledare 070-658 78 77 v.littmarck@gmail.com
Anders Brouzell Ass. Lagledare 070-839 62 36 anders@brouzell.se
Peter Andersson Huvudtränare 070-495 94 30 peter@rumbleofthekings.com
Robin Engborg Huvudtränare 070-956 00 95 robin_engborg@hotmail.com
Johan Salminen Tränare 076-948 37 75 johan.salminen@gmail.com
Alexandr Kim Materialare, hjälptränare 076-585 85 84 ak.nacka@gmail.com
Irina Kim Caféansvarig 070-717 18 77 kimirina8@gmail.com
Maria Littmarck Kassör 070-271 16 64 littmarck@gmail.com

.......................................................................................................................................................

Hockey i Stockholm / Solna

- för flickor och pojkar födda 2003, 2004 och 2005

Idag 16 aug hade Solna Hockey team 03/04 första isträningen inför hösten 2013.

Isen låg blank när ett solbränt och glatt gäng klev ut för skridskoteknik med bl.a. den gamla favoriten köttbullen, översteg och hinderbana. Därefter vidtog dribbling, slagskottsövningar och match. Alltigenom var spelarna påpassligt instruerade av tre taggade tränare. Två nya killar tog sig hit direkt till säsongens första träning. Varmt välkomna till laget Linus och Erik!

Under säsongen 13/14 kommer vi att spela med minst två lag i Mitt i Cup, som drar igång i oktober. Därutöver kommer vi delta i ett antal endagscuper och vänskapsmatcher. De som känner att de vill ha ännu mer istid kan åka vidare i Hockeyskolan även denna säsong. Och på allmänhetens åkning förstås.

Vill du spela ishockey och vara med i vårt lag? Kontakta Lagledaren, se kontaktinformation nedan. Vi tränar på Nya Solnais / Ulriksdals IP hall 2 som ligger på Kolonnvägen 24 i Frösunda, Solna, vid korsningen E4/E18.

 

mån 30 jun 14:45
Solna SKs Huvudstyrelse 2014-2015

Ordförande Kenneth Ahl
Vice ordf. Hans Persson
Kassör Jan Brandt
Sekreterare Barbro Eriksson
Ledamöter
Mats Lundström
Stefan Gorwat
Sven-Olof Sköld
Suppleanter
Stefan Nielsen
Roy Friberg
Tina Eriksson
Revisorer
Anders Lundgren
Tina Sundberg
Valberedning
Raine Virtanen
Tina Eriksson, repr från styrelsen
tis 20 maj 17:42
Projektet med den tredje ishallen har startat. Förhoppningsvis kan en upphandling göras direkt efter semestrarna, och byggstart ska kunna ske redan i april 2015.
Hur hallen i detalj kommer att se ut i är ännu inte klart men att den kommer att ligga efter hall 2 är nog troligast. Där finns redan bygglovför en hall, skulle man vilja bygga någon annan stans måste stadsplanen ändras med vad allt det betyder i förseningar m m uppger Kultur och Fritidsförvaltningen.

Ett förslag till ritning på hallen ska kunna visas före sommaren.
mån 28 apr 14:42
Anders Ekegren, Solna Stads 1:e vice kommunstyrelseordförande och ordförande i Byggnadsnämnden skriver följande på sin blogg.

Klartecken för en tredje ishall i Ritorp/Ulriksdals IP

Kommunstyrelsen har nu gett stadsbyggnadsnämnden i uppdrag och bygga den tredje ishallen på Ulriksdals IP. Förslaget innebär att en tredje ishall uppförs i direkt anslutning till de två tidigare ishallarna på Ulriksdals Idrottsplats (Ritorp). Syftet är att erbjuda barn- och ungdomsverksamheten fler och bättre träningstider. Den nya ishallen föreslås även innehålla kompletterande omklädningsrum och förråd för att möta behoven på idrottsplatsen. Sammantaget bildar de tre ishallarna en sammanhållen anläggning med isytor, omklädningsrum, förråd, kontor, driftutrymmen mm för Solnas föreningar för isidrott. Stadsbyggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden, som båda styrs av folkpartistiska ordförande, kommer nu att samverka inför det fortsatta arbetet inför upphandlingen.

Genom den tredje ishallen skapas det ett riktigt iscentrum i mitten av Solna. Isidrotternas motsvarighet till Skytteholms IP där flera idrotter kommer att samsas i de tre ishallarna. Det ger föreningarna stora möjligheter att utveckla idrotterna och ta emot fler unga förmågor.

Det känns bra att staden har kommit till beslut om den tredje ishallen. Under den här mandatperioden kommer vi även att färdigställa och inviga Ulriksdalshallen för olika inomhusidrotter. En ny viktig hall som kommer att förändra förutsättningarna att bedriva inomhussport i de norra stadsdelarna. Folkpartiet har drivit på för att det skulle byggas en fullstor hall. En annan viktig fråga som folkpartiet har drivit är att staden behöver en modern och större simhall. Vasalundshallen har rustats upp och kommer att tekniskt fungera väl under en övergångsperiod men är ingen långsiktig lösning för en stad som inom 10-15 kommer att ha 90.000 invånare. Vi ger oss inte förrän staden har en ny modern simhall.

Bakgrund: På Ulriksdals IP bedriver idag AIK hockey verksamhet med damlag och ungdomsverksamhet. Dessutom bedriver Solna sportklubb(ishockey), Ulriksdals sportklubb (ringette), Solna konståkning(konståkning) och Skating & Dance Academy (konståkning) verksamhet på Ulriksdals IP. Idrottsplatsen används också av Solna gymnasium och för allmänhetens åkning.

Bilden ovan är från invigningen av den andra ishallen medgemensam uppvisning av ishockyspelare, Ringettespelare och konståkare.
Kontaktinformation 
Webbadress:
www.sportnik.com/21485
Kontaktperson:
Lagledare Victor Littmarck
E-mail:
v.littmarck@gmail.com
Telefon:
070-658 78 77
Hemmaarena:
Ulriksdals IP Karta
Adress:
Kolonnvägen 24 B
Postadress:
169 70 Solna
Peter 2 mars 2014 - 13:50
Härlig vinst mot Lidingö idag!! Bra kämpat alla killar!
Anna 9 februari 2014 - 21:38
Grattis till väl spelade matcher och vinster i helgen!! Ni är grymma killar!! Hälsninga...
Johanna26 januari 2014 - 22:38
Det var en bra insats av alla killar i helgen - två fina vinster! Bra jobbat.
Anna 11 april 2013 - 22:00
Hej alla barn och föräldrar på lördag är det cup vi samlas kl 07,45 Stora mossen Brom...
mån 30 jun 14:45 Solna Sportklubb
Solna SKs Huvudstyrelse 2014-2015 Ordförande Kenneth Ahl Vice ordf. Hans Persson Kassör Jan Brandt Sekreterare Barbro Er...
tis 20 maj 17:42 Solna Sportklubb
Projektet med den tredje ishallen har startat. Förhoppningsvis kan en upphandling göras direkt efter semestrarna, och byggstart ska kunna ske redan ...
mån 28 apr 14:42 Solna Sportklubb
Anders Ekegren, Solna Stads 1:e vice kommunstyrelseordförande och ordförande i Byggnadsnämnden skriver följande på sin blogg. Klartecken för ...